Anchetă la Centrul Chinologic Sibiu. Un instructor a fost despărțit de câinele său

10.609

La Centrul chinologic Sibiu se desfășoară o anchetă după ce un instructor nu mai are voie să își vadă câinele alături de care a lucrat ani la rândul. Ofițerul s-a transferat la altă unitate, dar i se spusese că va putea în continuare să îl vadă pe Britt, câinele său, scrie observatornews.ro

Marius Hadăr, fost angajat al Centrului chinologic a cerut transferul la o altă unitate. Directorul centrului i-a spus inițial că nu va fi împiedicat să îl vadă pe Britt, câinele alături de care a lucrat. Mai apoi însă, s-a răzgândit.

„În urma transferului meu am solicitat să rămână câinele în dotarea mea, considerând că aşa ar fi normal. Menţionez că am câinele de undeva dinainte să împlinească două luni, este membru al familiei, atât fiica şi soţia mea îl cunosc foarte bine. Este ca şi cum aş renunţa la copilul meu.”, spune Marius Hadăr

Marius face echipă cu Bitt de peste 2 ani, iar impreuna au participat la multe misiuni, inclusiv la operaţiuni de depistare a drogurilor ascunse în locuri greu accesibile.

Mii de oameni vor ca Marius și Bitt să fie iar împreună

„Vă daţi seama că după atâta timp avem un ataşament foarte puternic. Câinele cu siguranţă nu ar putea fi folosit mai multe luni şi ar sta într-un ţarc până ar putea fi folosit de un alt conductor.”, spune Marius Hadăr.

Opt mii de oameni au semnat o petiţie pe care Sindicatul Naţional al Poliţiştilor a înaintat-o la minister.

”Am sesizat atât MAE, cât şi conducerea IGPR, iar în urma petiţiilor noastre, corpul de control al Inspectoratului General al Poliţiei Române s-a deplasat la Sibiu. Suntem încrezători că Bitt va fi din nou alături de prietenul său lângă care a crescut şi de care s-a ataşat.”, spune Bogdan Bănică, reprezentant Sindicatul DECUS.

Sindicaliştii îl acuză pe directorul centrului de abuz în serviciu, iar Corpul de Control din cadrul Inspectoratului Poliţiei Române face o anchetă.

Directorul Centrului Chinologic spune că va comenta acuzaţiile abia la finalizarea controlului intern.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. elena scrie

    …sau daca nu-si da demisia, sa fie demis! Nu are ce cauta răul si uratul acolo unde se scrie cu inima si cu sufletul! Cred ca domnul ar fi mai performant la ecarisaj!

  2. Nicolas Kann scrie

    Domnul director al centrului câini din Sibiu,cel care a acționat așa ar trebui să își de-a demisia. Oameni cu caracter așa urât care nu se gândesc decât la orgoliul lor nu au ce căuta în poziții de conducere.
    A conduce și hotăra soarta unor animale foarte sensibile înainte de toate trebuie sa posede suflet.
    Suntem sătui de oameni care gândesc că a fi în posturi de conducere înseamnă a fi un ,, Dumnezeu,,. Urât caracter poseda acest director . Trebuie făcuta o petiție in care sa ii se ceară demisia.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.