Anchetă la Miercurea Sibiului – O bătrânică nu a fost lăsată să voteze

1.390

Polițiștii sibieni fac cercetări la o secție de votare din Miercurea Sibiului după ce o femeie a sesizat faptul că mama sa, în vârstă de 83 de ani, nu a fost lăsată să voteze, chiar dacă avea reședința în acest oraș.

„În jurul orei 15:00, o femeie a sesizat telefonic Centrul Operațional al Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu cu privire la faptul că mamei sale nu i s-a permis să voteze la o secția de votare din orașul Miercurea Sibiului”, trasmite Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că femeia, în vârstă de 83 de ani, cu reședința în Miercurea Sibiului avea drept de vot. Având în vederea aspectele constatate, polițiști continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de împiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exerciţiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, faptă prevăzută și pedepsită de 385 alin. 1 din Cod Penal.

În total, de la deschiderea urnelor și până în acest moment, Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu a fost sesizat cu privire la un 3 incidente electorale.

„Vă asigurăm că toate sesizările de incidente electorale au fost și vor fi verificate cu celeritate și echidistanță, iar structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.