Gălățean supărat că nu a fost lăsat să voteze la Șelimbăr – A disperat poliția cu apelurile la 112

435

Un bărbat din Galați a vrut să voteze la Șelimbăr, însă, fiindcă nu avea reședință și nici drept de vot în județul Sibiu, nu a putut să-și exprime votul. A sunat la 112 în mod abuziv să sesizeze o posibilă fraudă, astfel că a fost sancționat cu avertisment.

„Au fost înregistrate 2 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Ca urmare a verificărilor efectuate până la acest moment, una din sesizări nu se confirmă, iar cea de-a doua este în curs de verificare”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Astfel, la ora 13:45, polițiștii sibieni au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la o secție de votare din Șelimbăr, un bărbat din județul Galați nu a fost lăsat să voteze.

În urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Șelimbăr a fost identificată persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 31 de ani, domiciliat în județul Galați, neavând reședință și nici drept de vot în județul Sibiu.

Acesta a fost sancționat contravențional cu avertisment, conform art. 32 alin. 1 lit. a.) din OUG 34/2008, pentru apelare abuzivă a autorităților.

Posibilă fraudă într-o secție de votare

A doua sesizare a fost efectuată la ora 14:55, prin apel pe numărul TelVerde. O persoană a sesizat că o parte din membrii unei comisii de votare ai unei secții din municipiul Sibiu nu poartă mască sanitară în mod corespunzător.

„În acest moment, o echipă de cercetare verifică această sesizare, urmând a vă comunica rezultatul”, mai spune Elena.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.