fbpx

Controale la vânzătorii de petarde și artificii din Sibiu

0 396

ITM face controale, în această perioadă, la persoanele care comercializează, depozitează și transportă articole pirotehnice.

„În perioada 02.12.2020-08.01.2021, în cadrul acţiunii de control derulată de Inspecţia Muncii, I.T.M. Sibiu va desfăşura acţiuni de verificare şi control la agenţii economici care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice”, se arată într-un comunicat de presă al ITM Sibiu.

Acţiunea este motivată de evenimentele grave petrecute în ţară în anii anteriori, soldate cu incendii de mari proporţii care au provocat pagube umane şi materiale, precum şi de înregistrarea de cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, în perioada sărbătorilor de iarnă.

Comercializarea articolelor pirotehnice se poate face numai de către persoanele juridice care au obţinut în prealabil o autorizaţie din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă şi a Inspectoratului Judeţean de Poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea, precum şi acordul unităţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă în a cărei rază de competenţă funcţionează.

Achiziţionarea de articole pirotehnice care nu au fost păstrate în condiţiile impuse de producător, precum şi utilizarea necorespunzătoare a acestora, pot produce accidentări grave atât utilizatorului cât şi persoanelor aflate în apropiere.

Conform prevederilor Legii nr. 126 din 1995, actualizată, privind regimul materiilor explozive, deţinerea de către orice persoană (cu excepţia pirotehnicienilor autorizaţi) a articolelor pirotehnice din clasele F2, F3, F4, T1 şi T2 precum şi P2, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.