fbpx

Decembrie 2020: Soma organizează prima campanie de colectare a deșeurilor voluminoase în comuna Șelimbăr

1.384

Operatorul de salubritate SC Soma SRL va organiza în comuna Șelimbăr o campanie de colectare a deșeurilor voluminoase, altele decât echipamente electrice sau electrocasnice. În cadrul acestei campanii –  prima de acest fel organizată în Șelimbăr și satele aparținătoare – deșeurile voluminoase sunt ridicate în două modalități.

Campania este programată să aibă loc în cursul zilei de sâmbătă, 12 decembrie 2020. În cadrul acestei campanii, deșeurile voluminoase ale locuitorilor Șelimbărului din zonele de blocuri vor fi ridicate dimineața de la platformele publice, acolo unde își duc în mod uzual deșeurile. ”Acolo unde colectarea se face de la platforme publice, cetățenii sunt rugați să scoată deșeurile voluminoase, lângă platforma de colectare, acolo unde își duc de obicei deșeurile, în ziua de 12 decembrie 2020, în intervalul orar 07:00 – 08:00”, se arată în anunțul celor de la Soma.

Locuitorii din Șelimbăr, Bungard, Mohu și Veștem, care locuiesc la case, sunt rugați să scoată la poartă, lângă bordură, aceste deșeuri de mari dimensiuni în dimineața zilei de sâmbătă, 12 decembrie. La fel ca și în cazul locuitorilor de la blocuri, programul de ridicare a deșeurilor voluminoase este între orele 07:00 – 08:00.

Care sunt deșeurile voluminoase?

Deșeurile voluminoase sunt deșeurile solide de mari dimensiuni care nu pot fi depozitate în containerele și igluurile normale de deșeuri și nu pot fi transportate de mașinile obișnuite care colectează deșeurile biodegradabile, reziduale sau reciclabile. Printre exemplele de deșeuri voluminoase care vor fi ridicate în această campanie se numără mobilierul de grădină, cel din locuințe, jucării de mari dimensiuni, elemente de stolerie, instalații de fitness, joacă sau întreținere corporală, dar și obiecte textile de mari dimensiuni.

Exemple de deșeuri vizate de această campanie:

–     mobilier de grădină: scaune, mese, figurine, cuști de animale etc.;

  • mobilier din locuințe: dulapuri, mese, scaune, canapele, paturi, saltele, fotolii, tablouri, lustre etc.;

– jucării de mari dimensiuni: tobogane, piscine hobby, biciclete, trotinete, tractorașe și mașinuțe de jucărie etc.;

– elemente de stolerie (confecționate de tâmplar): tocuri, uși, ferestre etc.;

– obiecte de mari dimensiuni pentru recreere/joacă/întreținere corporală: leagăne, cărucioare de copii, balansoare, mese de masaj etc.;

– obiecte textile: covoare, preșuri, carpete etc.

Pentru mai multe detalii și informații, locuitorii comunei Șelimbăr sunt invitați să acceseze site-ul operatorului de salubritate, www.somasibiu.ro, sau să contacteze dispeceratul companiei, la numărul de telefon 0269 988.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.