centru brad piata maee

Sute de sibieni vor să protesteze, luni, în Piața Mare, împotriva noilor restricții impuse de autorități. Potrivit unui eveniment creat pe Facebook, persoanele interesate să participe spun că vor să își recapete libertatea.

UPDATE

Protestul a fost anulat. Vezi aici ce spune organizatorul. 

Știrea inițială

Sute de sibieni își propun să se adune, luni, 7 decembrie, începând cu ora 15.00, în Piața Mare a Sibiului, pentru a protesta împotriva restricțiilor anti-COVID. Protestul a fost anunțat pe Facebook duminică seară, după ce autoritățile locale au anunțat prelungirea carantinei zonale. La eveniment își propun să participe aproximativ 400 de persoane.

CITEȘTE ȘI: Carantină prelungită în municipiul Sibiu și alte șase localități

„Oameni buni, hai să ne luăm libertatea înapoi. Mâine (n.red.: luni), ora 15:00, hai în Piața Mare să luăm ce e al nostru. Pașnic și frumos cu colinde și prietenie să uităm de pandemie. #AcumOriNiciodată”, se arată în descrierea evenimentului.

Organizatorii anunță că, dacă oamenii se vor aduna în Piața Mare, protestul va fi unul pașnic.

Pentru acest protest, nu există o solicitare la Primăria Sibiu și, chiar dacă s-ar fi depus o cerere, evenimentul nu ar fi fost avizat. Municipiul Sibiu este în carantină, astfel că, în această perioadă, sunt interzise adunările publice și, implicit, și protestele.

Join the Conversation

4 Commentarii

Lasă un răspuns

 1. Comentatorilor de mai jos le recomand articolul „Simptomele depresiei la femeia casnica”. 🙂

 2. Măi da ce mai democrație aveți în voi. Doar voi aveți dreptate, doar voi sunteți inteligenți, doar voi nu furați, doar voi sunteți corecți, doar voi să trăiți, doar voi…
  Păi gândirea asta e de la fucker Russia!

 3. Boti de la mama rusia. De unde probabil ca este sponsorizat si partidul HAUR. Ca nationalism + crestinopati sunt modus operandi de actori straini.

 4. Cine sunt “organizatorii evenimentului” vă rog ?
  Probabil că aceiași organizatori ai evenimentului neavizat de primărie ??
  Adica acel individ (n. in 1995) , care nici macar nu e in Romania sau la Sibiu ?
  Cum sa organizezi asa ceva, si tu sa fii bine mersi la … Londra ?
  Si din pacate multi exaltati pun botul …
  Asta e țara și ăștia-s oamenii cu care “defilăm” … din păcate …