Mai puțini sibieni prinși pe picior greșit în carantină – S-au dat amenzi de 4.000 lei luni

908

În ultimele 24 de ore, 114 polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea  respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19. Au fost date mai puține amenzi față de zilele anterioare.

„Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 23.200 de persoane în filtrele rutiere și 1.960 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină. De asemenea, au fost verificate 71 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 15.600 de  mijloace de transport, din care 14.100 în filtrele rutiere”, informează Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 62 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei, astfel:

  • 50 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție
  • 12 sancțiuni contravenționale cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 171 de persoane și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru neportul măștii sanitare.

Peste 23.000 de autoturisme controlate de jandarmi

În data de 7 decembrie, peste 90 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. Jandarmii împreună cu polițiști și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 23.200 de persoane și 14.100 auto.

Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 1486 de persoane, cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse. În urma desfășurării acțiunilor nu au fost situații care sa genereze aplicarea de sancțiuni contravenționale.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi