#TuEștiMoșul – Două eleve de la Brukenthal strâng cadouri pentru copii nevoiași

624

Sezonul rece ne transmite tuturor o senzație de înstrăinare, ne copleșește și ne trage într-un vârtej al nesiguranței, cu atât mai mult, acum, în contextul pandemiei de COVID-19, care a dat peste cap ritmul normal al vieții populației. Cu toate acestea, când totul se rezumă la distanțări și restrângeri, grija și atenția oferite celor din jurul nostru primează.

Acest lucru l-au înțeles și două eleve, Teodora Boboc  și Oana Hentea  de la Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal”. Cele două fete au inițiat un proiect intitulat ”Tu ești Moșul” care este dedicat în totalitate copiilor nevoiași. Acest proiect își propune o strângere de cadouri, alimente și bani pentru copii din familii defavorizate.

Pandemia nu le-a făcut să uite de cei mai puțin norocoși: ”Ne-am gândit că este extrem de important să sprijinim copii care nu au posibilități. Având în vedere dificultățile provocate de COVID-19,  acestora le este cu atât mai greu. Noi oricum avem multe haine și jucării pe care nu le mai folosim, atât ale noastre, cât și de la frați mai mici. Decât să stea aruncate într-un colț al camerei, mai bine le oferim celor care au atâta nevoie de ele”, spun fetele.

”Familiile nevoiașe le-am găsit cu ajutor de la prieteni, rude, cunoștiințe. Fiecare știa pe cineva care are nevoie de ajutor. Așa că, am făcut o listă cu acești copii, urmând sa le ducem personal cadourile”, povestesc Oana și Teodora.

Copii au făcut o listă către Moș Crăciun, scriindu-i ce își doresc ei cel mai mult. Majoritatea au nevoie de o tabletă sau un telefon, căci mulți dintre ei nu pot participa la cursurile online.

 

 

Copii au vârste cuprinse între 2-14 ani și au mare nevoie de haine groase, alimente, jucării și dispozitive de pe care pot să intre la cursuri.

Oricine dorește să doneze, este încurajat să o facă, specificând vârsta și dacă pachetul este pentru fată sau băiat. Donațiile se pot face până cel târziu 20 decembrie, iar cei interesați se pot adresa organizatoarelor la numărul de telefon 0741246199(Boboc Teodora) sau 0758500722(Hentea Oana).

Întrebate ce planuri de viitor au fetele în vederea acestui proiect, ele au răspuns că vor să îl păstreze și să îl dezvolte și în anii următori, organizându-l și cu alte ocazii, cum ar fi Sărbătorile Pascale sau Ziua Copilului. ”Dorința noastră este de a ajuta câtmai mulți copii, de a le aduce un zâmbet pe față și de a le face un Crăciun mai bun”.

Anul acesta #TuEștiMoșul !

Articol de Alexia Țabra – Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal”

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.