carantina la sibiu - peste 29.000 de persoane verificate într-o singură zi - s-au dat și amenzi 
foto: arhivă

În ultimele 24 de ore, 165 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea  respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19. Au fost verificate peste 29.000 de persoane și cei care nu au respectat măsurile impuse au fost amendați.

„Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 29.093 de persoane în filtrele rutiere și 1.264 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină. De asemenea, au fost verificate 54 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 24.853 de mijloace de transport, din care 24.782 în filtrele rutiere”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Amenzi pentru doi sibieni care au fugit din carantină. Sancțiuni pentru deplasări nejustificate

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.500 de lei, astfel:

  • 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea;
  • 48 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;
  • 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 151 de persoane și au aplicat 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei din care 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea  și 14 pentru neportul măștii sanitare.

Jandarmii și polițiștii au verificat peste 29.000 de persoane

În data de 8 decembrie a.c., peste 90 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Jandarmii împreună cu polițiști și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 29.093 de persoane și 24.782 auto.

Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 610 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse.

În urma desfășurării acțiunilor, 12  persoane au fost sancționate de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 11 avertismente scrise și o amendă în valoare de 1.000 lei.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Ultima oră

Comentariul meu