Aproape 30 de focare de covid 19 în județul Sibiu – Cel mai mare înregistrat este la Tălmaciu

4.652

Multe dintre cazurile de infectare cu coronavirus, încă de la începutul pandemiei, s-au înregistrat în unitățile rezidențiale din județul Sibiu, adică centrele pentru vârstnici, persoane cu dizabilități sau centre de plasament. Și acum, la nivelul județului sunt active 27 de astfel de focare. 22 dintre ele sunt în centre rezidențiale, patru la fabrici și unul la DSP Sibiu.

Cel mai mare focar de la începutul pandemiei este la Centrul de recuperare și reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu, unde de la începutul pandemiei 180 de persoane au fost infectate. Declararea unui focar se face atunci când sunt înregistrate minim 3 cazuri și se declară încheiat atunci când au trecut 14 zile de la ultima infectare și nimeni nu a mai fost depistat pozitiv. Conform raportărilor făcute de DSP în acest moment, în județul Sibiu sunt active 27 de focare de coronavirus, ceea ce înseamnă că cel puțin o persoană este infectată. Numărul total de pozitivi reprezintă numărul infectărilor de la începutul pandemiei, nu cele care sunt active în acest moment.

– Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Săliște: TOTAL POZITIVI: 101 persoane din care 58 de beneficiari pozitivi și 43 angajați pozitivi
– Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Agnita: TOTAL POZITIVI: 33 persoane din care 25 beneficiari pozitivi și 8 angajați pozitivi.
– Centrul de recuperare și reabilitare Neuropsihiatrică Tălmaciu: TOTAL POZITIVI: 180 persoane din care 125 de beneficiari pozitivi și 55 de angajați pozitivi.
– Sos Satele copiilor Cisnădie: TOTAL POZITIVI: 23 persoane din care 13 beneficiari pozitivi și 10 angajați pozitivi.
– Centrul pentru recuperarea și reabilitare neuropsihiatrică Râu Vadului: TOTAL POZITIVI: 185 persoane din care 124 beneficiari pozitivi și 61 angajați pozitivi.
– Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Sibiu: TOTAL POZITIVI: 59 persoane din care 42 beneficiari pozitivi și 17 angajați pozitivi.
– Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități „Sf. Nectarie” Mediaș: TOTAL POZITIVI: 68 persoane din care 46 beneficiari pozitivi și 22 angajați pozitivi.
– Centrul de îngrijire și asistență „Episcop Nicolae Popoviciu” Biertan: TOTAL POZITIVI: 43 persoane din care 24 beneficiari pozitivi și 19 angajați pozitivi.
– Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități ”Speranța” Sibiu: TOTAL POZITIVI: 39 persoane din care 18 beneficiari pozitivi și 21 angajați pozitivi.
– Centrul de îngrijire și asistență Agnita: TOTAL POZITIVI: 27 persoane din care 19 beneficiari pozitivi și 8 angajați pozitivi.
– Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu handicap Tălmaciu: TOTAL POZITIVI: 75 persoane din care 49 beneficiari pozitivi și 26 angajați pozitivi.
– Căminul pentru persoane vârstnice Sura Mică: TOTAL POZITIVI: 30 persoane din care 20 beneficiari pozitivi și 10 angajați pozitivi.
– Unitatea de Asistență Medico-Socială (UAMS) Mediaș: TOTAL POZITIVI: 38 persoane din care 20 beneficiari pozitivi și 18 angajați pozitivi.
– Centrul de îngrijire și asistență Biertan: TOTAL POZITIVI: 45 persoane din care 24 beneficiari pozitivi și 21 angajați pozitivi.
– Căminul pentru persoane vârstnice Ațel: TOTAL POZITIVI:22 persoane din care 16 beneficiari pozitivi și 6 angajați pozitivi.
– Căminul pentru persoane vârstnice „Sf. Mihail Mărturisitorul” Mediaș: TOTAL POZITIVI: 24 persoane din care 17 beneficiari pozitivi și 7 angajați pozitivi.
– Centru de plasament Prichindelul Sibiu: TOTAL POZITIVI: 35 persoane din care 16 beneficiari pozitivi și 19 angajați pozitivi.
– Centru de plasament Guliver Sibiu: TOTAL POZITIVI: 10 persoane din care 6 beneficiari pozitivi și 4 angajați pozitivi.
– Centru de plasament pentru copii Turnu Roșu: TOTAL POZITIVI 52 persoane din care 36 beneficiari și 16 angajați.
– Centrul pentru Seniori B&B Adept Merghindeal: TOTAL POZITIVI 15 persoane din care 11 beneficiari și 4 angajați.
– Asociația umanitara dare to care: TOTAL POZITIVI 6 persoane din care 4 beneficiari și 2 angajați.
– Centrul Rezidențial pentru persoane vârstnice Ighișu Vechi: TOTAL POZITIVI 3 persoane din care 0 beneficiari și 3 angajați.
– O companie producătoare de componente auto din Sibiu: 173 de angajați pozitivi, 243 de contacți pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu.
– O companie producătoare de echipamente si sisteme electronice din Sibiu: 28 de angajați pozitivi, 32 de contacți pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu.
– O companie de asamblare componente auto din Sibiu: 42 angajați pozitivi, 54 contacți pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu.
– O companie producătoare de încălțăminte și accesorii de marochinărie din Cisnădie: 29 angajați pozitivi, 27 contacți pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu.
– Direcția de Sănătate Publică Sibiu: 8 angajați pozitivi.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.