Aproape 17.000 de persoane verificate miercuri la Sibiu – 145 prinse pe picior greșit

744

În ultimele 24 de ore, 179 de polițiști sibieni și polițiști locali au acționat integrat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Centrului Chinologic Sibiu și au desfășurat activități specifice atât în zonele carantinate, cât și în celelalte localități din județul Sibiu, pentru verificarea  respectării măsurilor impuse, în context COVID – 19. Au fost verificate aproape 17.000 de persoane, iar dintre acestea 145 au fost sancționate.

„Astfel, cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse, au fost controlate 20.467 de persoane, dintre care 16.938 de persoane în filtrele rutiere și 1.374 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurii de izolare / carantină, iar alte 2.155 de persoane au fost controlate cu privire la respectarea măsurilor în interiorul localităților. De asemenea, au fost verificate 88 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 12.491  de  mijloace de transport în filtrele rutiere”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Amenzi în valoare de 16.000 lei pentru cei care nu au respectat restricțiile

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei, astfel:

  • 88 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție
  • 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 550 de persoane și au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 de lei din care 2 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea și 3 pentru neportul măștii de protecție.

Aproape 17.000 persoane verificate într-o singură zi

În data de 9 decembrie a.c., peste 100 de jandarmi sibieni și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat atât independent cât și în sistem integrat pe raza județului Sibiu în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Jandarmii împreună cu polițiști și polițiști locali au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor dispuse, în filtrele amplasate la intrarea și ieșirea în/din localitățile carantinate, cât și în interiorul acestora, ocazie cu care au controlat 16.938 de persoane și 12.491 auto.

Totodată, jandarmii au desfășurat acțiuni de verificare în interiorul zonelor carantinate, astfel fiind controlate 505 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse.

În urma desfășurării acțiunilor, 42 de  persoane au fost sancționate de jandarmi pentru nerespectarea măsurilor dispuse, în consecință fiind aplicate 29 avertismente scrise și 13 amenzi în valoare de 10.600 lei.

Polițiștii de frontieră, în control

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea polițiștii de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, astfel:

– 2 polițiști au efectuat verificări pentru un număr  de 31 persoane aflate în carantină și 21 persoane aflate în izolare;

– 4 polițiști au desfășurat activități în filtru control rutier, fiind verificate 880 autoturisme și 1120 persoane.

În data de 09 decembrie 2020,inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 13 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare 10000 lei pentru etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, precum și un avertisment.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi