fbpx

Noii parlamentari ai Sibiului – Nume noi printre cei șase deputați și trei senatori

0 3.374

Județul Sibiu va avea 9 reprezentanți în Parlamentul României- 6 deputați și 3 senatori. Dintre aceștia cinci sunt nume noi, aflați la primul mandat.

În viitorul Legislativ vor intra trei deputaţi de la PNL şi câte unul de la USR, PSD şi AUR. De asemenea, vor fi trei senatori – câte unul de la PNL, USR şi AUR.

În Camera Deputaţilor, judeţul Sibiu va fi reprezentat de actualul vicepremier Raluca Turcan, care a câştigat cel de-al cincilea mandat. Ea este, de asemenea, şi preşedintele PNL Sibiu.

Din partea PNL vor mai fi Christine Tellman, viceprimarul municipiului Mediaş, aflată la primul mandat, şi actualul deputat Constantin Şovăială.

Deputatul Dan Barna, liderul USR, a câştigat un nou mandat, iar PSD Sibiu va avea un singur parlamentar, preşedintele filialei judeţene, Bogdan Trif, fost ministru al Turismului, aflat la primul mandat de deputat.

Alianţa pentru Unirea Românilor, care a obţinut 8,7% dintre voturile exprimate în judeţul Sibiu, va avea un deputat, respectiv Sebastian Suciu, liderul AUR Sibiu.

În Senat, judeţul Sibiu va fi reprezetat de Nicolae Neagu (PNL), actualmente deputat şi care a mai fost de trei ori până acum senator. De asemenea, judeţul va fi reprezentat de Claudiu Mureşan, om de afaceri, din partea USR PLUS, aflat la primul mandat.

AUR va avea şi un senator, în persoana lui Gheorghe Cătană şi el pentru prima dată în Parlament.

În judeţul Sibiu, PNL a câştigat alegerile, cu peste 41%, fiind urmat de USR PLUS, PSD şi AUR.

Sursa www.news.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.