brazi vanzare

Peste 40.000 de pomi de Crăciun vor fi puși în vânzare de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, pentru sărbătorile de iarnă, majoritatea recoltați din culturi specializate în pepinierele silvice. Brazii de Crăciun de la Romsilva costă între 15 și 35 de lei.

Potrivit Romsilva, din cei 42.624 de pomi de Crăciun care sunt recoltați, 28.799 sunt din specia brad și 13.825 sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase, anunță Mediafax.

„În acest an, cei mai mulți pomi de Crăciun provin din culturile specializate din pepinierele silvice proprii, 32.850 de bucăți, în timp ce doar aproape 20%, adică 9.774 de bucăți, provin din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, prin care se extrag arborii tineri din regenerările naturale cu o densitate excesivă”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de Romsilva.

Prețurile de vânzare pentru pomii de Crăciun pornesc de la 15 lei dacă au o înălțime de până în 1,3 metri și ajung la 35 lei, cu TVA inclus, pentru exemplarele cu înălțimea între 2 și 3 metri.

Reprezentanții Romsilva spun că solicitările pentru exemplare de peste 3 metri înalțime sunt considerate comenzi speciale.

Pomii de Crăciun sunt vânduți la sediile ocoalelor silvice, iar persoanele fizice au prioritate la achiziționarea acestora. În cazul în care unitățile din subordinea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva vând Pomii de Crăciun în piețe sau alte locuri amenajate, costurile de transport, manipulare și depozitare vor fi incluse, suplimentar, în prețul final de vânzare.

Sursa: Mediafax

Comentariul meu

Lasă un răspuns