Potrivit comunicării BEC, formațiunile politice care au îndeplinit pragul electoral sunt PSD, PNL, Alianța USR PLUS, AUR și UDMR. În urma acestor proceduri, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 34 Sibiu a repartizat un mandat de senator și trei mandate de deputați.

În conformitate cu art. 94 din legea 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, cu modificările și completările ulterioare, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 34 Sibiu a procedat astăzi, 12 decembrie 2020, la repartizarea mandatelor de senator și deputat la nivel de circumscripție, în urma alegerilor din 6 decembrie.

Repartizarea și atribuirea mandatelor de deputat și de senator se fac în două etape: la nivelul fiecărei circumscripții electorale și la nivel național. La nivelul circumscripției electorale nr. 34 Sibiu, biroul electoral a stabilit, separat pentru Senat și pentru Camera Deputaților, coeficientul electoral al circumscripției, prin împărțirea numărului total de voturi valabil exprimate pentru toate listele de candidați ale partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale și ale organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale ce întrunesc condiția prevăzută de lege, și pentru candidații independenți la numărul de 6 deputați, respectiv de 3 senatori, ce urmează să fie aleși în circumscripția Sibiu. Coeficientul electoral este numărul întreg, fără zecimale, nerotunjit, rezultat din această împărțire. Fiecărei liste i s-au repartizat atâtea mandate de câte ori coeficientul electoral al circumscripției electorale se include în voturile valabil exprimate pentru acea listă. Atribuirea mandatelor se face, potrivit legii, de biroul electoral de circumscripție, în ordinea înscrierii candidaților pe listă.

Potrivit comunicării Biroului Electoral Central, formațiunile politice care au îndeplinit pragul electoral sunt următoarele: Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal, Alianța USR PLUS, Alianța pentru Unirea Românilor, Uniunea Democrată Maghiară din România.

În urma acestor proceduri, Biroul Electoral de Circumscripție nr. 34 Sibiu a repartizat 1 mandat de senator și 3 de deputați, după cum urmează:

Senat
Nicolae Neagu – PNL

Camera Deputaților
Raluca Turcan – PNL
Christine Thellmann – PNL
Ilie – Dan Barna ( USR)

Voturile rămase, adică cele neutilizate sau inferioare coeficientului electoral, obținute de listele de candidați ale partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale și organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale ce întrunesc condițiile prevăzute de lege, precum și mandatele ce nu au putut fi atribuite de biroul electoral de circumscripție s-au comunicat Biroului Electoral Central, pentru a fi repartizate centralizat.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.