autoritățile spun că măsura carantinei a dat roade la sibiu - rata de infectare a scăzut cu peste 50 la sută

Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) informează că măsura de carantină impusă în cele șapte localități din județul Sibiu a dat roade, dovadă fiind rata de infectare care a scăzut considerabil în ultimele săptămâni. CNCCI spune că în toate localitățile carantinate rata înregistrează o scădere de peste 50%.

„Luând în considerare situația epidemiologică din mai multe județe la nivel național și pentru care în baza Legii 136 / 18 iulie 2020, în mai multe municipii, localități, orașe, comune, sate a fost instituită carantina zonală pe o perioadă de 14 zile sau prelungirea acesteia după caz, reiterăm faptul că evoluția incidenței cumulate în zonele vizate, în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori a scăzut, fapt ce subliniază importanța adoptării în timp util a măsurilor suplimentare de protecție a comunităților în zonele unde riscul epidemiologic era semnificativ”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor CNCCI, în localitățile carantinate din toată țara, incidența cumulată în ultimele 14 zile la mia de locuitori a scăzut cu peste 50% din valoarea inițială. De asemenea, în cele șapte localități din Sibiu (Sibiu, Șelimbăr, Tălmaciu, Cisnădie, Mediaș, Agnita și Orlat) s-au înregistrat scăderi considerabile.

După patru săptămâni de carantină, municipiul Sibiu are o rată de 4,86

La data instituirii carantinei, municipiul Sibiu (16.11.2020 ) înregistra o incidență de 13,43 la mia de locuitori, iar la data de 13.12.2020, valoarea incidenței scăzând la 4,86 la mia de locuitori.

autoritățile spun că măsura carantinei a dat roade la sibiu - rata de infectare a scăzut cu peste 50 la sută

Tălmaciu a ajuns la o rată de 2,04 la mie de la 10,33 la mie

În orașul Tălmaciu, la data instituirii carantinei (16.11.2020) se înregistra o incidență de 10,33 la mia de locuitori, iar la data de 13.12.2020 se arată o scădere la 2,04 la mia de locuitori. De menționat este faptul că în cazul acestei regiuni a fost necesară prelungirea perioadei de carantinare, care expira astăzi, 14.12.2020.

autoritățile spun că măsura carantinei a dat roade la sibiu - rata de infectare a scăzut cu peste 50 la sută

Rata de infectare în Mediaș a scăzut după carantină

O alta localitate din județul Sibiu cu o scădere considerabila a incidenței este și Municipiul Mediaș, care la data instituirii carantinei (23.11.2020) înregistra o incidență de 9,23 la mia de locuitori, iar la data de 13.12.2020 se evidențiază o valoare de 4,08 la mia de locuitori.

autoritățile spun că măsura carantinei a dat roade la sibiu - rata de infectare a scăzut cu peste 50 la sută

„Date fiind aceste exemple, dorim să adresăm un apel tuturor cetățenilor care ne sunt parteneri în această criză sanitară și anume, să respecte măsurile de protecție, să manifeste atenție sporită igienei și să evite zonele aglomerate, mai ales în contextul apropierii sărbătorilor de iarnă. Același mesaj îl reiterăm atât persoanelor aflate în zonele vizate carantinate dar și acelora care se află în zone care au ieșit de sub incidența carantinei teritoriale, în scopul comun de a limita răspândirea noului Coronavirus”, se mai arată în comunicat.

Ultima oră

Comentariul meu