Cum se desfășoară slujbele religioase la Sibiu

838

Sibiul a ieșit din carantină luni dimineață, astfel că măsurile restrictive s-au mai relaxat. Autoritățile locale spun că putem ieși din case fără declarația pe propria răspundere în timpul zilei, însă noaptea rămân valabile măsurile luate la nivel național în starea de alertă.

Cele șapte localități carantinate au „scăpat” luni de restricții. În tot județul rămân în continuare valabile măsurile impuse prin starea de alertă.

CITEȘTE ȘI: Ce reguli trebuie să respectăm la Sibiu în perioada stării de alertă

În ceea ce privește slujbele religioase, ele se pot desfășura în interiorul lăcașului de cult, respectând măsurile de protecție sanitară.

„Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se desfășoară în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult, cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi