fitness
FOTO: arhivă

Începând de luni, 14 decembrie ora 05:00, toate cele șapte localități din județul Sibiu au ieșit din carantină. Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu și Șelimbăr au fost în carantină din 16 noiembrie, iar Mediaș, Orlat și Avrig, din 23 noiembrie.

Măsura de ridicare a carantinei în Municipiul Sibiu a adus vești bune sibienilor pasionați de sport. Începând de luni s-au redeschis și sălile de fitness. Conform Hotărârii Guvernului nr. 1065/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, trebuie respectat un set de reguli.

“Se instituie obligaţia operatorilor economici care desfăşoară activităţi de administrare a ştrandurilor exterioare, a piscinelor exterioare sau sălilor de sport/fitness de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;”, se arată în hotărâre.

Reguli de respectat în sălile de fitness:

  • Fiecare persoană va avea alocată o suprafață de 7 mp pentru desfășurarea activității individuale. Pentru activitățile de grup, de exemplu aerobic, va fi alocată o suprafață de 10 mp fiecărui participant.
  • Vor fi obligatorii triajul epidemiologic și termometrizarea persoanelor.
  • Va fi permis accesul în vestiare, dar nu la dușuri. Accesul la vestiare se va face pe rând.
  • Aparatele de aer condiționat existente trebuie dezinfectate o dată pe săptămână.
  • De asemenea, este obligatoriu să existe materiale de dezinfectare.
  • Și persoanele care vin la sală au obligații de a se dezinfecta pe mâini și de a dezinfecta aparatele la care lucrează. Participanții să vină de acasă cu prosop și ei au obligația de a dezinfecta, a spus ministrul.
  • Masca se folosește obligatoriu la recepție, în zonele comune, până la intrarea în sală.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu