Weekend cu peste o sută de intervenții pentru pompierii sibieni – Printre care și patru incendii

242

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în acest sfârșit de săptămână , unui număr de peste 100 de solicitări venite pe numărul de urgență 112.

De asemenea, în această perioadă peste 90 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea echipajelor de prim-ajutor calificat SMURD.

Dintre cele mai relevante intervenții amintim:

  • În data de 11 decembrie a.c., în jurul orei 16:00, pompierii militari ai Secției au fost solicitați să intervină în localitatea Șeica Mare pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei anexe gospodărești (garaj). La fața locului s-au deplasat de urgență 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 1 echipaj de prim-ajutor calificat SMURD. Incendiul, care se manifesta la o suprafață mică din acoperișul garajului, a fost lichidat în scurt timp fără probleme de către pompierii militari.
    A ars acoperișul confecționat din lemn, cu învelitoare de țiglă pe o suprafață de cca 7 mp iar în interiorul garajului au fost deteriorate de incendiu 2 biciclete.

incendiu 6 incendiu 5 incendiu 4

  • Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de un scurtcircuit electric.
  •  În data de 11 decembrie, în jurul orei 20:00, pompierii militari ai Stației Agnita au fost solicitați să intervină de urgență pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifesta la acoperișul unei case din localitatea Iacobeni. La fața locului s-a intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă precum și cu un echipaj SMURD. Incendiul a fost lichidat in aproximativ 1 oră de către pompierii militari. A ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 10 mp. Nu au fost victime.
  • Alte 2 incendii, care s-au manifestat în municipiul Sibiu, la vegetația uscată (str. Malului ) și în municipiul Mediaș la un stâlp de iluminiat public au fost stinse în scurt timp de către pompierii militari sibieni, fără probleme.

Totodată, echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului Sibiu a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

incendiu 3 incendiu 2 incendiu 1

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție:

  • purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;
  •  igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;
  • evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.