sens giratoriu vestem 1
Foto Arhivă

În vecinătatea Cartierului Arhitecților se va construi un nou magazin Kaufland. Dar, pentru ca accesul în zonă să fie facil și să nu se creeze ambuteiaje planul prevede și construcția unui sens giratoriu. Costurile vor fi acoperite de firma care construiește supermarket-ul, și tot ea este cea care donează terenul județului Sibiu.

CITEȘTE AICI DETALII DESPRE NOUL KAUFLAND DIN ARHITECȚILOR 

Ridicarea supermarket-ului este condiționată de construcția sensului giratoriu, iar pentru ca acest lucru să se întâmple terenul pe care aceasta urmează a se amplasa trebuie să facă parte din proprietatea județului Sibiu. Astfel, terenul de 1016 metri pătrați este donat de firma constructoare județului Sibiu. De asemenea, în vederea
construirii sensului giratoriu și pentru relocarea/înlocuirea utilităților în zona respectivă societatea Oasis Green Energy 2 SRL oferă o sponsorizare în sumă de 1.600.000 lei.

Cu alte cuvinte, firma care construiește viitorul Kaufland se ocupă și de o parte a investițiilor care vor duce la fluidizarea traficului în zonă.

PUZ-ul de aici prevede și crearea unor două noi artere care să ajungă la supermarket. Traseele propuse leagă strada Siretului în două puncte creându-se astfel posibilitatea de degrevare a intrării existente în Sibiu și deschiderea de rute alternative de preluare a circulației înspre și dinspre municipiul Sibiu, făcându-se astfel accesibilă Calea Dumbrăvii și ușurând traficul pe străzile Dima și Rahovei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. daca primariile astea evoluate un-s in stare …bine ca va scoate o firma din c…t , de nimic buni !