Recomandări pentru magazinele din Sibiu în perioada sărbătorilor – Numărul maxim de persoane

722

Autoritățile locale vin cu recomandări pentru operatorii economici din județul Sibiu în perioada sărbătorilor. Prin aplicarea acestora ar putea fi evitată aglomerația în marile magazine.

Autoritățile nu impun reguli suplimentare pentru perioada sărbătorilor, însă vin cu o serie de recomandări, în speranța că oamenii vor ține cont de ele. Se vrea evitarea aglomerației în zona magazinelor, astfel că, în interiorul acestora, ar trebui primiți clienții doar la o capacitate de 30% din întregul spațiu.

„Luând în considerare situația epidemiologică la nivelul județului Sibiu, precum și posibilitatea ca în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă să se producă aglomerări de persoane în zona magazinelor, în vederea limitării riscului de contaminare cu virusul SARS CoV-2 și pentru a proteja clienții și angajații operatorilor economici, facem o serie de recomandări”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Sibiu.

Astfel, Prefectura Sibiu recomandă ca numărul de persoane din incinta spațiilor operatorilor economici care desfășoară activități de comercializare a produselor alimentare și nealimentare să fie limitat la 30% din capacitate acestora, sau astfel încât să fie respectată distanța fizică de 1,5 metri între persoane.

De asemenea, se recomandă deschiderea tuturor caselor de marcat în perioadele orare aglomerate în scopul fluidizării circulației clienților.

De asemenea autoritățile locale precizează faptul că, pe lângă recomandările făcute, este esențial ca măsurile de prevenției, precum purtarea măștii de protecție, dezinfectarea mâinilor, dezinfectarea coșurilor de cumpărături să fie respectate cu strictețe.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.