Acord pentru formarea Guvernului – PNL – 9 ministere, USR PLUS – 6 și UDMR – 3 – Premier Florin Cîțu

1.214

Cele trei partide care vor să formeze coalița de centru dreapta ce ar conduce România în următorii patru ani au căzut de acord pentru formarea unui Guvern care să funcționeze. Liderii PNL, USR PLUS și UDMR au anunțat, vineri seara, cum se vor împarți ministerele, în urma negocierilor de la Vila Lac. Guvernul va avea doi vicepremieri și 18 ministere.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunțat că Florin Cîțu este candidatul la funcția de premier și este susținut de cele trei formațiuni politice. Președintele Senatului va fi un reprezentant al USR PLUS, iar cel al Camerei Deputaților unul al PNL.

Guvernul va avea doi vicepremieri și 18 ministere, din care 9 vor fi conduse de reprezentanți ai PNL, 6 ai USR PLUS și 3 ai UDMR.

Ministerele ce revin PNL sunt: Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Externe, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul de Interne, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Culturii și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

La rândul său, liderul USR PLUS, Dan Barna, a afirmat că ziua de azi este un pas important spre o coaliție stabilă.

Portofoliile asumate de USR PLUS sunt Ministerul Justiției, Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătății, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Economiei și cel al Antreprenoriatului pentru IMM-uri.

La rândul său, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că Uniunea și-a asumat să participe la formarea majorității parlamentare și va conduce: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Sportului și Tineretului.

Florin Cîțu a spus, la rândul său, că se va implica direct zilele următoare pentru finalizarea programului de guvernare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.