Razii de amploare la Sibiu – Amenzi mari pentru cei care nu poartă masca

855

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 141 de forţe ale poliției și poliției locale.

Vezi situația COVID-19 la zi în Sibiu AICI

Astfel, au fost verificate 1.949 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 86 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 345 mijloace de transport, din care 95 mijloace de transport public în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 73 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.250 de lei, astfel:

  •  69 de sancțiuni în valoare de 6.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și
  • 4 sancțiuni cu avertisment pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 210 de persoane și au aplicat 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.750 de lei pentru nerespectarea măsurilor privind portul măștii de protecție.

În cursul zilei de 17 decembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă în zone aglomerate, piețe și centre comerciale de pe raza județului Sibiu.

În urma desfășurării acțiunilor au fost aplicate 4 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

În data de 17.12.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat 4 controale independente pe raza județului Sibiu în vederea respectării măsurilor de protecție împotriva Covid-19. Nu s-au identificat nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului Sars-Cov-2.

Controale la Aeroportul din Sibiu

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, fiind efectuate verificări pentru un număr  de 35 persoane aflate în carantină și 28 persoane aflate în izolare.

Sancțiuni pentru două firme din Sibiu

În data de 17 decembrie, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 18 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. Sibiu fost aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 11200 lei, pentru etichetare și igienă necorespunzătoare a produselor alimentare.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.