marginimea sibiului

Grupul de lucru pentru  Mărginimea Sibiului , întâlnire online în cadrul proiectului RAMSAT-Interreg Europe. Parteneri-Primăria Rășinari și Agenția Pentru Dezvoltare Regională Centru

În data de 18 decembrie 2020 a avut loc a treia întalnire a grupului tehnic de lucru pentru Mărginimea Sibiului organizată în cadrul proiectului RAMSAT“Revitalizarea zonelor defavorizate și a zonelor montane prin turism alternativ durabil” , proiect finanțat de Uniunea Europeană, din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul programului INTERREG EUROPE 2014-2020.

Întâlnirea a fost organizată  online de Primăria Comunei Rășinari și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru , în calitate de parteneri ai proiectului.

 Din grupul tehnic de lucru fac parte reprezentanți ai primăriilor din Mărginime, reprezentanți ai Universității Lucian Blaga Sibiu, reprezentanți ai Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Turism, reprezentanți ai ocoalelor silvice, ai ONG-urilor și asociațiilor de profil.

 Discuțiile din cadrul întâlnirii au fost concentrate pe tema ecoturismului și identificarea de bune practici în domeniul turismului durabil în Mărginimea Sibiului. Astfel, au fost identificate mai multe exemple de buna practică precum: Circuitul stânelor pastorale din Munții Cindrel, Festivalul Branzei și al Tuicii Rășinari, My Transylvania – Brunch, Ziua Vărzarului, Burduf Challenge Râul Sadului, Gusturi și Tradiții Săliște, Maraton Montan Rășinari-Urme pe play, aplicația mobilă QUESTO și altele. Totodată, a fost realizată o prezentare a destinațiilor ecoturistice recunoscute în România.

 În cadrul întâlnirii, reprezentanții Agenției Pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de parteneri, au prezentat stadiul POR 2021-2027 cu referire la oportunitățile de finanțare în domeniul turismului pe Regiunea Centru, Planul de Dezvoltare Regională 2021-2027, Strategia de Dezvoltare Inteligentă a Regiunii Centru.

 Proiectul RAMSAT a fost lansat oficial pe 01 august 2019 în Portalegre, Portugalia, ocazie cu care a fost semnat și acordul de parteneriat. Obiectivul principal al proiectului constă în îmbunătăţirea instrumentelor politice regionale şi locale care abordează dezvoltarea turismului montan, ca alternativă de dezvoltare economică, beneficiind de modele de bună practică oferite de partenerii Europeni ai proiectului: Regiunea Alte Alentejo din Portugalia, Regiunea Terruel din Spania, Euroregiunea Pleven-Olt din Bulgaria, Districtul Derry  din Irlanda de Nord,  Regiunea Zasavje din Slovenia, ARD Centru și Primăria Rășinari, România.

Mai multe detalii pe pagina web a proiectului https://www.interregeurope.eu/ramsat/ sau pe site-ul Primăriei Rășinari https://primaria-rasinari.ro/ramsat/

 

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu