Circul ieftin s-a terminat – Diana Șoșoacă și-a pus masca în Parlament

6.451

Diana Șoșoacă a purtat mască de protecție, marți, la Senat, după ce autoritățile au anunțat că adeverința care o scutea de portul acesteia era neconformă, scrie Digi24.

Senatoarea Diana Șoșoacă s-a conformat deciziei DSP că adeverința pe care o prezenta pentru a nu purta mască este în neregulă și a venit la Senat cu mască de protecție pe figură. Ea a ales un model transparent.

Ea a stârnit un val de critici luni, în parlament, unde s-a plimbat și s-a filmat cu telefonul fără a purta mască, din cauza unor afecțiuni care o împiedică să respire, susține senatoarea.

Senatul a cerut însă Direcției de Sănătate Publică să verifice dacă adeverința Dianei Șoșoacă este în regulă, iar răspunsul primit a fost că nu: o astfel de adeverință trebuie eliberată de un medic de medicina muncii, nu de un medic de familie.

Ca atare, conducerea Senatului i-a cerut proaspetei senatoare să poarte mască până la clarificarea situației ei medicale, iar Diana Șoșoacă s-a conformat.

„I-am solicitat să poarte mască, lucru cu privire la care s-a conformat și, pe durata ședinței, până când a venit răspunsul, a purtat masca de protecție. A purtat și ulterior, pentru că răspunsul pe care i l-am înmânat personal, primit din partea DSP București, atestă că emitentul nu este emitentul legal al unei astfel de adeverințe, cu privire la efectul exceptării măștii, întrucât nu medicul de familie este cel competent să excepteze o persoană, pe baza adeverinței, de la purtarea măștii, ci medicul de medicină a muncii din cadrul Senatului”, a declarat Iuliana Scântei (PNL), președinta comisiei de validare din Senat.

Luni seară, Diana Șoșoacă a depus jurământul cu mâna pe Biblie și masca pe figură. Totuși, ea a ținut să-și afirme din nou punctul de vedere. „Aș vrea să menționez că obligativitatea purtării măștii încalcă Constituția României”, a mai spus Diana Șoșoacă după încheierea jurământului.

Sursa: Digi24 / Foto: Agerpres

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)