S-a extras câștigătorul concursului pentru denumirea viitoarei zone de agrement din dealurile Gușteriței

2.566

Marți, 22 decembrie, în prezența primarului Astrid Fodor a avut loc tragerea la sorți a câștigătorului concursului dintre cele 35 de persoane care au propus această denumire. Extragerea a fost făcută de Larisa Chinceș, o tânără de 25 de ani din Sibiu, ciclistă în cadrul CSU Scott ProCycling și ambasador al sportului în general, dar mai ales al sportului cu pedale. Larisa s-a remarcat prin postările sale în social media, multe dintre acestea ilustrând zona dealurilor Gușteriței și potențialul acesteia pentru ciclism.

“Concursul s-a născut din dorința de a implica cât mai mult sibienii în deciziile administrației, aspect pe care vom pune mai mult accent. Pentru că vorbim despre un obiectiv public de larg interes, am dorit ca sibienii să îi dea numele pentru a-l simți al lor, al comunității noastre. Participarea a fost bună și mă bucur că a atras interesul comunității.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Extragerea a fost filmată și afișată pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu. Câștigătorul extras este Simion Ioan, iar acesta va primi o bicicletă mountain bike multifuncțională, echipată profesionist atât pentru aventură pe teren accidentat, dar și pentru utilizare în mediul urban.

Derularea concursului pe scurt:

Din 2 octombrie, timp de 2 săptămâni, sibienii au fost invitați să propună denumiri pentru viitoarea zonă de agrement și eco-turism prin intermediul unui formular electronic. Un număr de 269 de denumiri au fost transmise Primăriei.

Juriul format din șapte membri a selectat apoi 5 denumiri din cele 269: ENjoy Sibiu, Hermannstadt Adventure Park, Sibiu City Scape, Gușterland și Colinele Gușteriței.

În perioada 12 – 26 noiembrie sibienii au fost invitați din nou să voteze online una dintre cele cinci denumiri selectate. Un număr de 3276 de voturi au fost exprimate din care 1401 pentru denumirea Gușterland, adică peste 42% din totalul voturilor. De altfel, această denumire a fost propusă de 35 de sibieni în prima etapă a concursului. Celelalte patru denumiri au obținut mai puține voturi:
• Colinele Gușteriței – 792 voturi – 24,2%
• Hermannstadt Adventure Park – 489 voturi – 14,9%
• Sibiu City Scape – 471 voturi – 14,4%
• ENjoy Sibiu – 123 voturi – 3,8%

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.