Peste 50 de sibieni prinși luni fără mască – Au fost amendați

541

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 108 forțe ale poliției și poliției locale.

Astfel, au fost verificate 870 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 66 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 235 de mijloace de transport.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei, din care:

  • 52 de sancțiuni în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție și
  • 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 226 de persoane și au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 de lei, dintre care 1 sancțiune pentru nerespectarea măsurii carantinei și 3 sancțiuni pentru nepurtarea măștii sanitare.

În cursul zilei de 28 decembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea.

În urma desfășurării activităților au fost aplicate 10 avertismente scrise și o amendă în valoare de 1000 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, fiind efectuate verificări pentru un număr  de 23 persoane aflate în carantină și 18 persoane aflate în izolare.

În data de 28 decembrie 2020, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de  8 controale la unități de procesare și vânzare cu amănuntul al produselor alimentare, precum și în piețe agroalimentare  din județul Sibiu. Nu au fost constatate încălcări ale legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.