fbpx

Razie în Piața Cibin – Peste 10.000 de artificii confiscate

0 272

Polițiștii sibieni au prins un bărbat care vindea ilegal articole pirotehnice în Piața Cibin. Marfa a fost confiscată iar sibianul este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice

În cursul zilei de 29 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Sibiu au desfășurat o acțiune specifică pe linia verificării legalității comerțului cu articole pirotehnice.

”Cu această ocazie, în jurul orei 13,00, în Piața Cibin din municipiul Sibiu, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 29 de ani care deținea pentru comercializare mai multe articole pirotehnice din categoria F1, F2, F3 și F4. În cauză, pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.”, transmite purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

De asemenea, 10.066 de produse pirotehnice în valoare de 1.000 de lei au fost confiscate în vederea continuării cercetărilor.

În acest context, reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, vânzarea articolelor pirotehnice se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile autorizate în condiţiile legii.

Articolele pirotehnice trebuie să aibă inscripţionate în limba română categoria din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, precum şi pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor.

Totodată, persoanele fizice sau juridice autorizate pot folosi articolele pirotehnice de divertisment numai cu luarea măsurilor de protejare a persoanelor, bunurilor materiale, animalelor şi a mediului.

Persoanele fizice nu au dreptul să deţină, să utilizeze, să transporte, să depoziteze, să experimenteze ori să mânuiască explozivi de uz civil sau articole pirotehnice dacă nu fac dovada calităţii de artificier, respectiv de pirotehnician autorizat şi nu reprezintă o persoană juridică autorizată şi înregistrată conform prevederilor legale.

Prin excepţie, persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani pot deţine şi utiliza articole pirotehnice din categoriile 1 şi P1.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.