fbpx

Prima persoană vaccinată anti covid în Elveția a murit

9.750

Prima persoană din Elveția care a fost vaccinată anti covid 19 a murit. Autoritățile au confirmat decesul, însă nu spus că nu s-a stabilit dacă acesta are vreo legătură cu vaccinarea, scrie alephnews.ro.

„Suntem conștienți de caz”, a spus un purtător de cuvânt, adăugând că problema a fost trimisă autorității elvețiene de reglementare a medicamentelor Swissmedic.

Oficialii nu au dat publicității detalii, date confidențiale și nici timpul care a trecut între momentul în care persoana a primit vaccinul și momentul în care a avut loc decesul.

Cantonul Lucerna a fost locul în care s-au efectuat primele vaccinări din Elveția, începând de săptămâna trecută. Persoanele în vârstă au fost primele care au primit vaccinul de la Pfizer și BioNTech.

Până în acest moment, Elveția a primit 107.000 de doze de vaccin și se așteaptă să primească 250.000 pe lună începând cu anul viitor.

Swissmedic nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii. Vaccinul Pfizer și BioNTech este singurul vaccin aprobat, până în prezent, în Elveția. A fost aprobat în regim de urgență în Statele Unite și Marea Britanie și a obținut aprobarea condiționată de comercializare în Uniunea Europeană după studii clinice la zeci de mii de persoane.

Milioane de doze de vaccin au fost administrate până acum în întreaga lume. Mai multe persoane au suferit reacții alergice în urma imunizării cu vaccinul oferit de Pfizer/BioNTech, precum și de la Moderna Inc, deși aceste incidente au fost rezolvate rapid.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. Maria Livia Ognean scrie

    Dacă această știre se dorește jurnalism responsabil … nu am cuvinte. Unul singur doar: execrabil.

  2. Aerion Vereno scrie

    Nu va este rusine sa postati articole cu titluri de un asemenea clickbait?

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.