Treisprezece sibieni, care au ieșit noaptea din case, amendați

2.236

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 103 forțe ale poliției și poliției locale. Au fost amendate persoanele prinse fără mască de protecție, dar și cele care au ieșit noaptea din case fără un motiv întemeiat.

Astfel, au fost verificate 1.052 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 77 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 268 de mijloace de transport.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 51 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.000 de lei, din care:

– 38 de sancțiuni în valoare de 8.500 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–  13 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.500 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Polițiștii locali sibieni au verificat 237 de persoane și au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 750 de lei pentru nepurtarea măștii sanitare.

În cursul zilei de 30 decembrie a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse pe raza stațiunilor montane Păltiniș și Bâlea.

În urma desfășurării activităților au fost aplicate 7 avertismente scrise și 5 amenzi în valoare de 2500 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

În data de 30.12.2020, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu au efectuat  9 controale independente pe raza județului Sibiu în vederea respectării măsurilor de protecție împotriva Covid-19. Nu s-au identificat nereguli privind nerespectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii noului SARS-CoV-2.

De asemenea echipaje de pompieri militari din cadrul subunităților au continuat desfășurarea pe raza județului Sibiu a acțiunilor de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse și transmiterea acestora prin intermediul sistemului audio.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. De asemenea 2 polițiști de frontieră au desfășurat acțiuni pe raza Mun. Sibiu, fiind efectuate verificări pentru un număr  de 26 persoane aflate în carantină și 27 persoane aflate în izolare.

În data de 30 decembrie 2020, inspectorii DSVSA SIBIU au efectuat un număr de 8 controale la unități de procesare și vanzare cu amănuntul al produselor alimentare din județul Sibiu. A fost aplicat un avertisment.

Vă reamintim faptul că puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.