Arafat: „După sărbători este posibil să avem o creștere a cazurilor covid”

619

Raed Arafat spune că este foarte probabil ca starea de alertă să fie prelungită, întrucât medicii și autoritățile se așteaptă ca după sărbători să existe din nou o creștere a numărului de îmbolnăviri în România, scrie Mediafax.

„Clar că după sărbători este posibil să avem din nou creștere, depinde această creștere cât este de mare și de abruptă este, am mai spus și în alte momente, nu e totuna să crească încet sau să crească controlabil, să se oprească la un platou mai mic sau să crească vertiginos și să ajungem la un impact major pe sistemul sanitar, așa cum am avut acum 2-3 săptămâni, mai ales la ATI”, a spus, sâmbătă seara, la Digi24, Raed Arafat.

Arafat a afirmat că începerea vaccinării nu înseamnă încetarea problemelor cauzate de pandemie și nu este cazul nici pentru o relaxare.

Întrebat dacă în aceste condiții va fi prelungită starea de alertă, secretarul de stat în MAI s-a declarat convins că starea de alertă va continua și că urmează să se discute despre aceasta săptămâna viitoare.

„Nu decid eu, se propune la nivel înalt, dar nu cred că am trecut de momentul în care să renunțăm la starea de alertă, încă nu am ieșit la liman, încă e posibil să vedem creșteri din nou. Este posibil să se prelungească, se va discuta în următoarea săptămână”, a declarat Arafat.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi