test covid
Sursa: williamsnews.com

Noua tulpină Covid-19 din Marea Britanie ar fi ajuns și în România, iar o persoană a fost internată la Matei Balș în București, scrie Mediafax.

O persoană infectată cu noua tulpină a Covid-19 din Marea Britanie a fost internată la Matei Balș, au declarat pentru Aleph News reprezentanții institutului.

Pe de altă parte, Cătălin Apostolescu, purtătorul de cuvânt de la Matei Balș, a spus, la Digi24, că în laboratorul de genetică al institutului două probe au avut rezultate la reacția de amplificare diferite față de cele cunoscute până acum.

„Urmează ca în zilele următoare să se facă secvențierea și să vedem dacă într-adevăr se confirmă noua tulpină a virusului”, a spus Cătălin Apostolescu.

Conform acestuia, nu există încă o certitudine în acest caz, iar rezultatele analizelor detaliate vor fi gata luni sau marți.

„Vorbesc deocamdată de două probe și nu de pacienți. Urmează să corelăm datele de laborator cu cele clinice și să punem lucrurile cap la cap”.

Întrebat dacă două probe înseamnă doi pacienți sau două probe de la un singur pacient, purtătorul de cuvânt al Institutului Matei Balș a răspuns că nu are informații în acest moment: „Știu doar de două probe”.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu