Campania de vaccinare pentru persoanele vulnerabile ar putea începe la mijlocul lunii ianuarie

573

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, a anunțat că etapa a doua a vaccinării ar putea începe după 15 ianuarie, notează Mediafax.

Coordonatorul Comitetului Naţional pentru Planificarea Vaccinării Covid-19 în România, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat la Digi24 că vaccinarea persoanelor vulnerabile, cu risc să dezvolte infecții severe, ar putea începe după jumătatea lunii ianuarie.

„Intenționez ca după jumătatea lunii ianuare să începem vaccinarea pentru persoanele vulnerabile, cu risc să dezvolte infecții severe”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, la postul de televiziune Digi 24.

Gheorghiță a mai spus că deschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare. De asemenea, el a dezvăluit faptul că se va vaccina marți la Spitalul Militar Central.

„Mă voi vaccina marți. M-am programat în centrul de vaccinare din Spitalul Militar Central, acolo unde eu lucrez. Cred că s-a mai spus și cu alte ocazii, demnitarii se vor vaccina la momentul stabilit, iar faptul de a face public aparține dumnealor. Fiecare țară are o strategie de vaccinare, acest lucru ar trebui respectat”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

La nivel național sunt peste 900 de centre de vaccinare, care ar putea vaccina zilnic cel puțin 150 de persoane, fiecare.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi