Categoriile de persoane care nu trebuie să intre în carantină când vin din Marea Britanie

0 353

Autoritățile anunță că șoferii de tir și de autocar, piloții și navigatorii, persoanele în tranzit și membrii misiunilor diplomatice nu trebuie să stea în carantină pentru 14 zile atunci când vin din Marea Britanie în România, scrie Mediafax.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, toate persoanele care vin în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord intră în carantină pentru 14 zile, cu excepția unor categorii.

Este vorba despre conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone și despre conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului. În plus, nu intră în carantină șoferii menționați care se deplasează în interesul desfășurării profesiei din statul de rezidență al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidență, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu.

De asemenea, nu sunt vizați de carantină piloții de aeronave, personalul navigant și persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării.

Nu în cele din urmă, carantina nu se aplică în cazul membrilor misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesorilor de paşapoarte diplomatice, personalului asimilat personalului diplomatic, precum şi membrilor Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorilor de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrilor familiilor acestora.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.