boris johnson izolare
captura youtube boris johnson

Anglia intră din nou în izolare, după creșterea cazurilor de Sars Cov 2. Premierul britanic Boris Johnson a anunțat închiderea școlilor începând de marți și le-a cerut oamenilor să rămână acasă dacă nu au cumpărături esențiale de făcut, exerciții fizice sau alte excepții.

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat, luni seara, o nouă carantină națională, în încercarea de a opri răspândirea cazuri de COVID-19 care amenință să copleșească sistemul sanitar, scrie Reuters.

video

Johnson a spus că noua variantă mai contagioasă a coronavirusului se răspândește cu mare viteză și este nevoie de o intervenție urgentă.

„În timp ce vă vorbesc, spitalele noastre sunt supuse mai multor presiuni din partea COVID decât oricând de la începutul pandemiei”, a spus Johnson într-o declarație televizată: „Prin urmare, trebuie să intrăm într-un blocaj național, suficient de dur pentru a încetini răspândirea virusului”.

Johnson a spus că măsurile vor include închiderea școlilor începând de marți și le-a cerut oamenilor să rămână acasă, în afara cumpărăturilor esențiale, a exercițiilor fizice sau a altor excepții limitate.

Dacă calendarul de vaccinare merge conform planurilor și numărul de cazuri și decese răspunde la carantină, ar trebui să fie posibilă ieșirea din blocaj până la mijlocul lunii februarie.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.