centre vaccinare sibiu 7

În data de 31 decembrie 2020 a început vaccinarea împotriva Covid-19 la Sibiu. Până la momentul actual, 12,85 la sută dintre persoanele vizate pentru prima etapă de vaccinare au fost imunizate împotriva virusului Sars CoV-2.

Potrivit datelor puse la dispoziția Instituției Prefectului județul Sibiu, de către Direcția de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 4 ianuarie a.c., ora 12.00, la nivelul județului Sibiu este următoarea:

  • Personal medico-sanitar, vizat pentru activitatea de vaccinare împotriva COVID-19 în prima etapă: 8585 persoane
  • Persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 31.12.2020 – prima administrare): 1103 persoane

Precizăm faptul că la nivelul județului Sibiu sunt incluse în faza 1 de vaccinare un număr de 10 centre de vaccinare, dintre care:

  • CENTRUL DE VACCINARE FIX SB H7 – CLINICA POLISANO SRL SIBIU (Centrul de recuperare medicală) – va începe activitatea joi, 01.2021
  • CENTRUL DE VACCINARE FIX SB H6 – SPITALUL GENERAL CĂI FERATE SIBIU (Clădirea administrativă) și CENTRUL DE VACCINARE FIX SB H9 – SPITALUL ORĂȘENESC AGNITA (Ambulatoriu) – au început activitatea de vaccinare astăzi, 01.2021.

”În cursul zilei de astăzi a ajuns în județul Sibiu cea de-a doua tranșă de doze de vaccin, în număr de 975 de doze. Acestea se distribuie în cele 10 centre de vaccinare operaționalizate pentru personalul medico-sanitar, vizat în prima etapă de vaccinare. În ceea ce privește comunicare cu privire la subiectul vaccinării, în fiecare zi de luni se va întocmi un raport săptămânal, raport ce se va comunica public și se va afișa pe site-ul Instituției Prefectului județul Sibiu.”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan.

La Spitalul Județean Sibiu au fost vaccinate 350 de persoane

În perioada 31.12.2020 – 02.01.2021, în cadrul centrului de vaccinare anti-Covid-19 de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu au fost vaccinate 350 de persoane.

”Este vorba despre cadre din cadrul SCJU Sibiu precum și cadre medicale din alte unități sanitare din sistemul public și privat alocate centrului de vaccinare din cadrul SCJU Sibiu. Campania continuă de azi, 4 ianuarie, conform programărilor de pe platforma informatică de programare, realizate atât de spital pentru proprii angajați cât și de celelalte unități sanitare. Conform datelor și programărilor, campania de vaccinare decurge foarte bine, personalul SCJU Sibiu fiind conștient că imunizarea prin vaccinare este cea mai bună cale de apărare de care dispunem pentru a lupta împotriva virusului, intenția de vaccinare situându-se la parametri superiori.”, transmite purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu, Decebal Todăriță.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Comentariu

  1. Realmente s-au vaccinat? Am văzut filmul vaccinarii de la Bals a primei asistente vaccinate si seringa pare goală, substanta minune fiind pusă sub masa.
    Mare interes e cu vaccinul asta sau ce-o fi, autoritățile nu prea mai au credibilitate si pe buna dreptate la cum un test este 300 lei si doar vaccinul gratuit.

    1. Claudia, daca nu stii, ai cazut in plasa conspiratorilor. Se injecteaza ser in sticluta cu vaccin, apoi se scoate aerul cu seringa pentru a nu fi presiune, iar seringa respectiva se inlatura. apoi se ia o alta seringa si se aspira 0,3ml vaccin care se va folosi la vaccinare. Dintr-o sticluta se vaccineaza 5 persoane.