Lockdown în Scoția din cauza răspândirii noii tulpini de COVID

518

Scoția urmează să intre într-o nouă carantină totală, începând cu miezul nopții și până la finalul lunii ianuarie, din cauza răspândirii alarmante a noii tulpini COVID-19, potrivit BBC, citat de Digi24.

Nicola Sturgeon, șefa executivului scoțian, a anunțat măsura, luni, în contextul în care noua tulpină a Covid-19 se răspândește necontrolat pe tot teritoriul Regatului Unit, iar presiunea este din ce în ce mai mare pe sistemul sanitar britanic.

Sturgeon spune că în absența unor astfel de măsuri dure, spitalele ar urma să își depășească capacitatea în următoarele trei sau patru săptămâni.

Conform noilor restricții, oamenii nu vor mai putea să își părăsească locuințele fără un motiv întemeiat, iar în toate cazurile în care va fi posibil se va trece din nou la munca de acasă. Bisericile vor fi închise, activitățile sportive realizate în grupuri vor fi și ele interzise, iar școlile vor trece în regim exclusiv online din nou. Regulile se vor aplica pe tot teritoriul Scoției până la sfârșitul lunii ianuarie, cel puțin.

Scoția se confruntă, la fel ca restul Regatului Unit, cu un număr crescut de cazuri de Covid-19 din cauza noii tulpini a virusului. În ultimele 24 de ore, rata de pozitivare în Scoția a fost de aproximativ 15%.

Sturgeon a declarat că situația actuală este cea mai îngrijorătoare de la începutul pandemiei.

Sursa: Digi24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi