tir sofer beat politia
FOTO: arhivă

Peste 100 de polițiști au acționat zilnic, în special pentru menținerea ordinii publice și asigurarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, dar și pentru a verifica modul în care se respectă măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19, în minivacanța de Revelion. Reprezentanții IPJ Sibiu spun că nu au existat evenimente deosebite, însă, în trafic, au fost suprinși mulți șoferi care au comis infracțiuni rutiere.

„Nu au fost înregistrate evenimente de o gravitate deosebită, acțiunile și intervențiile structurilor Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu fiind de natură să mențină un climat de siguranță și normalitate. Dorim să mulțumim cetățenilor și operatorilor economici, care au dat dovadă de responsabilitate și au respectat recomandările autorităților, mai ales cele prin care încercăm cu toții să limităm răspândirea virusului SARS-CoV-2”, spune Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

În schimb, în trafic, au fost prezenți cei fără permis de conducere, șoferii vitezomani, dar și cei care nu au purtat centura de siguranță.

„Efectivele de poliție rutieră au fost prezente mai ales pe drumurile pe care se înregistrează de obicei probleme, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului rutier, iar pentru prevenirea accidentelor de circulație, menținerea unei atitudinii prudente în trafic și în vederea prevenirii excesului de viteză, polițiștii rutieri au utilizat aparatura radar din dotare, inclusiv dispozitivele TrueCam”, mai spune Luciana Lazăr.

Astfel, în perioada 01.12.2020 – 03.01.2021, polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni la regimul rutieri și au reținut în vederea suspendării 19 permise de conducere. Totodată, au fost aplicate 319 sancțiuni contravenționale în valoare de aprox. 77.000 de lei, din care:

  • 69 de sancțiuni pentru depășirea regimului legal de viteză (în 6 situații s-a dispus și măsura complementară de suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile)
  • 27 de sancțiuni pentru neutilizarea centurii de siguranță
  • 5 sancțiuni pentru depășirea interzisă cu aplicarea măsurii complementare a suspendării permisului de conducere pentru 30 de zile
  • 218 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri.

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.