tren cfr gara

Aeroportul Sibiu este unul internațional. Mulți dintre cei care aterizează aici pleacă mai departe în localitățile învecinate. Și mulți dintre ei ajung acolo cu trenul, dacă „nimeresc„ gara. Și asta pentru că între aeroport și gara nu există nicio conexiune directă. Se poate ajunge ori cu taxi-ul, ori după ce se schimbă trei autobuze.

Programul de Guvernare prevede că Sibiul se află printre alte șase orașe în care aeroportul va fi legat de gară. Promisiunea este că acest lucru se va întâmpla în următorii patru ani. Ar fi un lucru benefic mai ales pentru turiștii care aterizează pe Aeroportul Sibiu sau ajung în oraș cu trenul pentru ca mai apoi să decoleze.

În acest moment legătura dintre cele două puncte este aproape inexistentă. Cei care doresc să ajungă de la Aeroport la gară au o primă soluție, dar foarte scumpă- taxiul pe care îl pot lua din incinta aeroportului. O a doua opțiune, civilizată pentru multe orașe, ar fi autobuzul. Doar că la Sibiu nu există unul care să meargă direct. Pe acest traseu se schimbă trei autobuze, iar timpul estimat este undeva intre 25 și 30 de minute.

Așa că o legătură pe calea ferată ar fi binevenită, mai ales că în acest moment există o rută folosită de trenurile de marfă, care ajunge până în apropierea Aeroportului.

 

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

2 Commentarii

Comentariu

  1. Acuma ce sa va spun sibienilor?Voi a-ti votat-o pe babuta si care,acuma ne jacmaneste impreuna cu Soma.Legatura dintre aeroport si gara Sibiu nu se va face curand,deoarece nu sunt interese nici din partea,Consiliului Judetean si nici din partea Primariei Sibiu,deoarece nu pica nimic, fata de Soma,unde se invarte niste afeceri necurate.Am o intrebare?Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu ce face?Nu vede ce nereguli se comit la Soma si Primaria Sibiu.Adica, aici nu poate fi o concurenta?.Noi sibienii suntem obligati sa induram toate abuzurile facute de Soma?

  2. Un tren subteran e mai bun,și mI rapid. Cu o linie la suprafață se ocolește jumate din județ și se mai fac câteva opriri . In final o sa se facă 2 ore de la gara la aeroport. Se pare că avem la primărie o conducere care nu e buna de nimic.o să plătim gunoiul mai mult că în Germania.
    Conducerea Sibiul se pare că vrea să-i jegmaneasca pe sibieni nu sa ii ajute. Fodor nu e buna de primar.