”Echipa de inimi” a Sibiului – Donează alimente și produse pentru pacienții cu Covid din spitalul Mediaș

535

În perioada de pandemie, când spitalele au fost din ce în ce mai aglomerate, iar condițiile câteodată nu tocmai decente, foarte mulți sibieni s-au organizat în grupuri de voluntari și au încercat să ajute cu cât și ce s-a putut. Unii au donat măști, alții echipamente de protecție, alții au dus mâncare celor care așteptau la triaj și câte 24 de ore. Câțiva tineri din Mediaș, la inițiativa unui fost pacient, s-au gândit la cei cu covid internați aici și care au rudele departe.

Fostul pacient al Spitalului din Mediaș dorește să își păstreze anonimatul. Dar, el este inițiatorul campaniei grupului care s-a numit ”Echipa de Inimi”. ”Colegul nostru a fost internat în spital. Știm cu toții, condițiile din majoritatea spitalelor nu sunt tocmai bune. Din cauza asta și el a avut de suferit, iar după externare, când situația a devenit tot mai gravă, s-a gândit că ar putea face ceva pentru cei internați pe secția covid”, spune Cătălin Popa, unul dintre voluntari.

Așa a luat naștere inițiativa care la începutul lui noiembrie a adunat 5, 6 persoane. ”Pe rând, duceam apă plată la spital, pentru secția covid. Apoi ne-am făcut pagina pe Facebook, iar cei care au dorit să doneze au fost tot mai mulți”, spune Cătălin Popa.

Și astfel, după mai puțin de o lună, zeci de medieșeni s-au alăturat campaniei, iar după două luni, la finalul anului, peste 100 de binevoitori donează produsele necesare celor internați pe secția covid a spitalului din Mediaș.

”Dacă la început ne-am axat pe apă, pentru că e important ca pacienții să consume multă în perioada de boală, după ce tot mai mulți voluntari ni s-au alăturat am trimis și fructe, dar și dulciuri, pentru că alină puțin din suferință. Este nevoie și de pamperși, pentru că sunt bolnavi imobilizați la pat, șervețele umede, hârtie igienică”, spune Cătălin Popa.

Dar, donațiile s-au îndreptat și către altă direcție- au fost donate pilote, perne și așternuturi de schimb pentru zeci de paturi din secția covid.

”Atunci când am pornit pe drumul acesta ne-am gândit în primul rând că aici sunt internați pacienți care nu sunt din Mediaș și la care familiile nu au cum să ajungă pentru a le aduce cele necesare. Ne-am dorit să aducem un pic de alinare și confort, și ne dorim să continuăm campania cel puțin încă două luni. Așadar, cei care doresc să doneze ne pot contacta pe pagina de Facebook, iar noi le spunem de ce este nevoie, ce ar putea să cumpere. Apoi noi anunțăm spitalul că vor veni produse, iar ei le preiau”, spune Cătălin Popa.

Până acum voluntarii au trimis spitalului aproximativ 5 tone de apă, zeci de baxuri de hârtie igienică, pamperși, zeci de kilograme de fructe.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.