vaccin 3
Sursa foto: Profimedia

Managerul Spitalului Găeşti din Dâmbovița, Laurenţiu Beluşică, a anunţatm pe Facebook, că vaccinează pe oricine doreşte, nu numai cadre medicale, pentru a nu arunca dozele de ser neutilizate, scrie MEDIAFAX.

În ziua în care s-a deschis un centru de imunizare anticovid la Spitalul Găeşti – Dâmboviţa, managerul Laurenţiu Beluşică a anunţat că vor fi vaccinate toate persoanele care doresc, nu doar cadrele medicale.

Decizia acestuia trece peste procedura primei etape din strategia de vaccinare în care sunt imunizate doar angajaţii din sistemul sanitar – cei din linia întâi anticovid.

„A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Găești. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a anunţat pe pagina sa de Facebook Laurenţiu Beluşică.

Managerul spitalului a declarat pentru Realitatea Plus că refuză să arunce dozele de ser neutilizate şi, prin urmare, a început să vaccineze orice doritor, indiferent de vârstă sau de gradul de risc privind efectele bolii.

Vaccinul scos de la temperatura de minus 80 de grade se poate păstra 5 zile în frigider normal şi 5 ore. Dintr-un flacon se pot face 5 vaccinuri, iar la Spitalul Găeşti nu au vrut toţi să se vaccineze şi ca să nu fie aruncate dozele, se vaccinează la liber.

Sursa: MEDIAFAX

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu