Managerul unui spital anunță că vaccinează pe oricine dorește

0 1.598

Managerul Spitalului Găeşti din Dâmbovița, Laurenţiu Beluşică, a anunţatm pe Facebook, că vaccinează pe oricine doreşte, nu numai cadre medicale, pentru a nu arunca dozele de ser neutilizate, scrie MEDIAFAX.

În ziua în care s-a deschis un centru de imunizare anticovid la Spitalul Găeşti – Dâmboviţa, managerul Laurenţiu Beluşică a anunţat că vor fi vaccinate toate persoanele care doresc, nu doar cadrele medicale.

Decizia acestuia trece peste procedura primei etape din strategia de vaccinare în care sunt imunizate doar angajaţii din sistemul sanitar – cei din linia întâi anticovid.

„A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Găești. Administrăm vaccinul anticovid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a anunţat pe pagina sa de Facebook Laurenţiu Beluşică.

Managerul spitalului a declarat pentru Realitatea Plus că refuză să arunce dozele de ser neutilizate şi, prin urmare, a început să vaccineze orice doritor, indiferent de vârstă sau de gradul de risc privind efectele bolii.

Vaccinul scos de la temperatura de minus 80 de grade se poate păstra 5 zile în frigider normal şi 5 ore. Dintr-un flacon se pot face 5 vaccinuri, iar la Spitalul Găeşti nu au vrut toţi să se vaccineze şi ca să nu fie aruncate dozele, se vaccinează la liber.

Sursa: MEDIAFAX

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.