vaccin anti covid 3

Aproape 60.000 de români s-au vaccinat până miercuri cu serul Pfizer / BioNTech. Dintre aceștia, 202 au avut reacții adverse minore, a transmis Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, scrie MEDIAFAX

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, până miercuri, la ora 17.00, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020, prima administrare) este de 58.554 de persoane.

În ultimele 24 de ore au fost vaccinate 16.945 de persoane. Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare în ultimele 24 de ore este de 66, acestea fiind comune și minore, Au fost 28 de Reacții de tip local și 38 de reacții generale. Alte două reacții adverse sunt în curs de investigare.

În total, de la debutul vaccinării, număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare a fost de 202 cazuri, toate comune și minore. Astfel, a fost vorba de 92 de reacții locale cu durere la locul injectării și de 110 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, anxietate, alergii de tip urticarie).

Sursa: MEDIAFAX

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns