mocanita

Asociația prietenii Mocăniței a lansat o licitație pentru achiziția unei locomotive noi prin fonduri europene și pentru reparația a două vagoane vechi. Valoarea totală a proiectului este de 111.000 de euro, din care 90 la sută sunt fonduri nerambursabile, iar 10 la sută – cofinanțare din fondurile Asociației.

Proiectul are ca scop organizarea curselor mai dese între Cornățel și Hosman. Prin proiectul pentru care s-a câștigat finanțarea, se preconizează organizarea curselor în cel puțin un weekend pe lună, pe toată perioada sezonului turistic (luna aprilie – octombrie).

”Scopul este organizarea mai curselor mai des, poate vom reuși să le facem și mai des, în fiecare weekend. La momentul actual suntem în faza de licitație, până în data de 20 ianuarie se pot depune ofertele.”, spune Mihai Blotor, președintele Asociației Prietenii Mocăniței.

Termenul de livrare este de un an

Locomotiva va trebui furnizată în termen de cel mult un an de la semnarea contractului, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru ziua de 20 ianuarie 2021.

”De la deschiderea ofertelor, sperăm că vom finaliza evaluarea ofertelor în cel mult 30 de zile. În cazul în care nu vom avea nici un ofertant, va trebui să facem o nouă licitație. Conform calculelor și a estimărilor noastre, în primăvară ar trebui să punem în funcțiune noua locomotivă.”, a mai spus Mihai Blotor.

”Prietenii Mocăniței” au planuri mari și au nevoie de ajutorul voluntarilor

Reprezentanții Asociației spun că au în plan mai multe acțiuni și că au nevoie și de susținerea voluntarilor.

”Avem în plan amenajarea unui peron și a unei zone de așteptare în gara Hosman, defrișarea liniei ferate până la Fofeldea, dar și defrișarea liniilor din zona Gării din Sibiu.

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.