prefectura sibiu strada saguna
foto: arhivă

După ce coaliția de guvernare a fost stabilită, ministerele împărțite, urmează numirea noilor prefecți și subprefecți. S-a speculat că în interiorul coaliției ar fi existat o dispută marți, în timpul unei întâlniri, legată de acest subiect. Dan Barna, președintele USR, a declarat pentru Ora de Sibiu că nu a fost vorba despre o dispută, iar împărțirea prefecturilor va fi făcută conform unui algoritm agreat.

”Nu a existat niciun conflict, resping ideea de dispută. Evident că ne dorim ca în județele unde am avut rezultate foarte bune la alegeri să avem și prefecții. Nu e doar cazul Sibiului, aici vorbim și de Timiș, Constanța, București”, spune Dan Barna.

Acesta a explicat cum se vor face numirile. ”Luni se va întâmpla acest lucru. Împărțirea județelor se va face în funcție de un algoritm folosit în coalițiile unde există mai multe ponderi. PNL, pentru că are cea mai mare pondere, va alege un județ. Din ce rămâne vom alege noi, apoi UDMR, și tot așa. La fel se procedează și în Parlamentul European, la fel am stabilit și noi că vom face. Este varianta firească, fără vreo supărare ”, a explicat Dan Barna pentru Ora de Sibiu.

În cazul în care Sibiul va ”pica” la USR, Dan Barna spune că are pregătit un nume atât pentru prefect, cât și pentru subprefect.

Conform înțelegerii din coaliție, PNL-ului îi revin 23 de prefecturi, USR-ului 14, iar UDMR-ului 5.

 

 

 

 

Comentariul meu

Lasă un răspuns