Risc de avalanșă în munții din România, inclusiv în Făgăraș

0 123

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că a crescut riscul de producere a avalanșelor în mai multe zone montane din România, și în munții Făgăraș inclusiv. Turiștii sunt sfătuiți să nu intre pe traseele turistice închise, notează MEDIAFAX.

Departamentul pentru Situații de Urgență anunță că avalanșele se pot forma în special în munții Făgăraşului, Bucegi, Parâng, Șoreanu, Țarcu și Godeanu.

„Ca urmare a condițiilor nivometeorologice actuale și a prognozei meteo pentru următoarele zile, există posibilitatea creșterii riscului de producere a avalanşelor în zona montană înaltă. Conform buletinului nivometeorologic emis în data de 6.12.2020 de către Administraţia Națională de Meteorologie, riscul producerii de avalanşe (pe o scală de la 1 la 5) se prezintă astfel: în munţii Făgăraşului, Bucegi, Parâng, Șoreanu, Țarcu și Godeanu riscul este însemnat, respectiv gradul 4, la peste 1800 m altitudine, risc ce se va menține şi în zilele următoare”, susțin reprezentanții DSU.

Departamentul pentru Situații de Urgență le recomandă turiștilor să nu se aventureze pe traseele turistice închise şi să evite practicarea sporturilor de iarnă în aceste zone.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben pentru perioada 06.01, ora 18:00 – 07.01.2021, ora 10:00, ce vizează ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol în Munții Banatului și în Carpații Meridionali, la peste 1400 m altitudine, pe raza județelor Caraș – Severin, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Brașov, Sibiu, Alba și Hunedoara.

Sursa: MEDIAFAX

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.