vasile mihoc

Un preot din Sibiu, profesor la Facultatea de Teologie din cadrul ULBS, susține că vaccinarea împotriva COVID-19 ar trebui oprită, notează G4Media.

Este vorba despre preotul Vasile Mihoc, îndrumător de doctorate la Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu. Acesta cere oprirea vaccinării invocând argumente pseudo-științifice preluate de la oftalmoloaga Monica Pop și legistul Vasile Astărăstoae.

Scrisoarea deschisă semnată de Vasile Mihoc în numele Federației Organizațiilor Ortodoxe Pro Vita vine pe fondul poziției neutre a conducerii Bisericii Ortodoxe din România față de vaccin și după ce mai mulți prelați ortodocși s-au pronunțat împotriva vaccinării.

În scrisoarea deschisă, transmisă și Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe, preotul profesor Vasile Mihoc reia teoriile conspiraționiste potrivit cărora unele companii farmaceutice produc vaccinurile folosind ”celule preluate din fetușii umani avortați”. Preotul citează ”studii”.

Printre specialiștii citați se numără Monica Pop, oftalmoloagă prezentă aproape zilnic la RTV și Antena 3, împotriva căreia DNA a început în 2017 urmărirea penală pentru abuz în serviciu și conflict de interese. Și Vasile Astărăstoae, citat ca expert de preotul sibian, a avut dosar penal pentru corupție, dar a fost achitat în 2019 după ce CCR a anulat probele strânse în dosar cu ajutorul SRI.

Sursa: G4Media / Foto: Basilica

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

8 Commentarii

Lasă un răspuns

 1. Al hoț nenorocit…cum se face că toți cei care sunt împotriva vaccinului sunt niste livhele și niste ticăloșii ordinari

 2. Am citit multe „teorii” la viata mea, dar asta le intrece pe poate. Cum poti spune ca vaccinul contine „tesut pulmonar din fetuși avortați de sex masculin, caucazieni, de 14 săptămân”. Va rog sa cititi raportul FDA al Statelor Unite privind compozitia vaccinului ”
  The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine includes the following ingredients: mRNA,
  lipids ((4-hydroxybutyl)azanediyl)bis(hexane-6,1-diyl)bis(2-hexyldecanoate), 2
  [(polyethylene glycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide, 1,2-Distearoyl-sn-glycero-3-
  phosphocholine, and cholesterol), potassium chloride, monobasic potassium
  phosphate, sodium chloride, dibasic sodium phosphate dihydrate, and sucrose. (https://www.fda.gov/media/144414/download)””- daca voi gasiti in aceasta descriere tesut pulmonar de avortoni ma calugaresc. Divinitatea exista peste tot si in toate, dar prostia doar in capul celor ca cred aceste lucruri. Virusul ucide, indiferent de varsta, sex, religie, iar daca acest vaccin va ajuta la stoparea cazurilor grave de ce sa spui astfel de aberatii. Trei persoane dragi au decedat din cauza acestui virus.

 3. Foarte lacunar modul in care tratati acest subiect. Numiti „teorie conspirationista” afirmatia ca pt producerea vaccinului se folosesc ”celule preluate din fetușii umani avortați”. Si contraargumentul la aceasta „teorie conspirationista” este faptul ca cei doi medici (in fapt reputati specialisti si profesori) au avut probleme cu legea. Nu rezulta de nicaieri ca preotul este impotriva vaccinarii dar ridica o problema de etica medicala, care din pacate este peste nivlul vostru de abordare..

 4. Foarte lacunar modul in care tratati acest subiect. Numiti „teorie conspirationista” afirmatia ca pt producerea vaccinului se folosesc ”celule preluate din fetușii umani avortați”. Si contraargumentul la aceasta „teorie conspirationista” este faptul ca cei doi medici (in fapt reputati specialisti si profesori) au avut probleme cu legea. Nu rezulta de nicaieri ca preotul este impotriva vaccinarii dar ridica o problema de etica medicala, care din pacate este peste nivlul vostru de abordare.

 5. Ce „studii” citează? Pai cititi si voi ce scrie pe ingredientele vaccinului. Scrie printre altele ca are in continut tesut pulmonar din fetuși avortați de sex masculin, caucazieni, de 14 săptămâni. Iar voi criticați și etichetați ca fiind „teoria conspirației”? Pai înseamnă ca ori sunteti platiti bine ca sa aparati „corectitudinea politica” ori sunteți niște ignoranți, numind ceea ce e scris negru pe alb ca fiind „teoria conspirației”.
  Fiți demni oameni buni, nu trădători. Ca trădători și dușmani ai neamului sunt destui.
  Fiți români!