skynews vaccin moderna
foto: Sky News

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat, miercuri, la finalul analizei comisiei de experți, că vaccinul dezvoltat de Moderna îndeplinește criteriile de siguranță și eficacitate, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În urma acestui anunț, Comisia Europeană urmează să elibereze autorizația condiționată de punere pe piață pentru vaccinul dezvoltat de Moderna.

Acesta este al doilea vaccin împotriva COVID-19 pe care EMA îl recomandă pentru autorizare, în urma analizei temeinice a datelor de siguranță, eficacitate și calitate derivate din studiile clinice care au implicat în jur de 30.000 de voluntari.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Comisia Europeană a semnat la data de 25 noiembrie 2020 un contract cu compania Moderna ce prevede achiziția a 80 de milioane de doze care să fie disponibile statelor membre, cu opțiunea de a accesa ulterior alte 80 de milioane de doze.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu