Un sibian a fraierit un vâlcean – I-a vândut porci cu pestă porcină și au murit

0 8.174

Un bărbat din județul Vâlcea a fost tras pe sfoară de un sibian, care i-a vândut aproape 80 de porci, infectați cu pestă porcină. Dintre aceștia, aproape jumătate au murit. Poliția a făcut cercetări la adresa vâlceanului și l-a amendat.

„La data de 06 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică cu sprijinul Poliției Orașului Brezoi, Postului de Poliție Malaia și a specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea au acționat în comuna Malaia pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului african al peste porcine, precum și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică”, informează reprezentanții IPJ Vâlcea.

Polițiștii au făcut verificări la o exploatație non-profesională deținută de un bărbat din comună, unde au fost identificați 43 de porci, pentru care acesta nu deținea documente de proveniență sau sanitar veterinare. Din cercetări polițiștii au stabilit că bărbatul a cumpărat, din județul Sibiu, fără documente de provenință, 78 de suine, dintre care 34 au murit, parte din acestea fiind descoperite în apropierea exploatației.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor H.G. nr. 984/2005 și O.G. 24/2016, cu amenzi în valoare de 5.600 de lei și a fost dispusă confiscarea, eutanasierea și îngroparea celor 43 de suine, activitate desfășurată cu sprijinul Primăriei Malaia.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.