Consilierii locali ai PNL cer amânarea majorării taxei de salubritate la Sibiu

2 830

⇓ Ascultă știrea ⇓

Cei 9 consilieri locali din partea PNL au cerut primarului Astrid Fodor scoaterea de pe ordinea de zi a ședinței din luna ianuarie a proiectului care stabilește majorarea taxei de salubritate. Consilierii propun o dezbatere mai îndelungată, dar vin și cu alte două variante de taxare.

Cei 9 consilieri au înaintat un memoriu în acest sens primarului Astrid Fodor. ”Propunem neincluderea acestui proiect pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local pentru luna ianuarie și amânarea luării unei decizii pentru ședința de CL din luna februarie, tocmai pentru a da Primăriei ocazia să organizeze o dezbatere reală cu cetățenii pe acest subiect, fără grabă și fără presiunea de a lua acum și aici o decizie finală.

În urma discuțiilor cu specialiști în domeniu, reprezentanți ai ONG-urilor și cetățeni ai Sibiului, consilierii PNL propun încă două tipuri de abonament ”La cele trei tipuri de abonamente deja propuse (ECO, PRACTIC și MAXI) cu numărul de ridicări aferente pentru fiecare tip de pubelă, propunem adăugarea a încă două tipuri, după cum urmează:
1. Abonamentul MINI, pentru familii de maxim 2 (două) persoane, care să cuprindă un pachet anual de câte 12 ridicări pentru fiecare dintre cele 4 tipuri de pubele (de gunoi rezidual, bio, hârtie/carton, plastic/metal).
2. Abonamentul SOCIAL – care este in fapt abonamentul MINI, redus cu 50% pentru persoanele singure (conform unei adeverințe vizate de către Asociația de locatari – declarație propria răspundere la case), care nu dețin alte proprietați, si au venitul mai mic de 900 lei/lună.

De asemenea, propunem ca oricare tip de abonament să poată fi ales încă de la început, fiecare cetățean urmând a decide ce i se potrivește în cunoștiință de cauză și fiind informat de costurile care pot să apară suplimentar la depășirea numărului de ridicări.”

”Am înaintat memoriul către doamna primar. Am venit cu o propunere serioasă, trebuie să fie o dezbatere făcută cu timp, oamenilor să li se explice. Vom avea o discuție și cu colegii de la FDGR, și cu ceilalți consilieri locali, nu vorbim doar prin adrese”, spune Adrian Bibu, unul din consilierii locali ai PNL.

 

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
2 Comentarii
  1. John Doe scrie

    fodor, săraca, e prin alte filme. Deja se vedea primăria cu un excedent și mai mare la anul. Nu vă duce capul să faceți ceva cu banii colectați dar simțiți nevoia să colectați și mai mulți!

    1. Goangamare scrie

      Cetățenii din Sibiu sunt slabi și nu iau atitudine. Trebuia in perioada dezbaterii publice pe tema scumpiri taxei de salubritate sa fie prezenți la primărie să ceară explicații dar nu face nimeni nimic și atunci cum sa nu își facă de cap aleșii locali pe banii noștri. Nu va mai plângeți fraților ci hai să acționăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.