De ce s-a luat curentul în tot Sibiul – Avaria afectează mai multe județe

1 4.238

⇓ Ascultă știrea ⇓

Județele Sibiu, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Satu-Mare și Maramureș au fost afectate, vineri, de o avarie majoră la alimentarea cu energie electrică. Problemele au fost cauzate de un incident în rețeaua de transport europeană.

Problemele în alimentarea cu energie electrică au fost cauzate de un incident în rețeaua de transport europeană, care funcționează interconectat, și unde, în jurul orei 15:00, un echipament a declanșat, notează MEDIAFAX. Funcționarea normală a rețelei din România a fost restabilită, anunță oficialii Transelectrica.

CITEȘTE ȘI: Pană de curent în aproape tot Sibiul – Explicații de la Electrica

Mai multe județe din țară au avut probleme în alimentarea cu energie electrică și anume Sibiu, Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj și Alba, scrie Digi24.

„Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20)”, au precizat responsabilii Transelectrica.

CITEȘTE ȘI: Pagube după pana de curent de la Sibiu – Aparate electrocasnice arse

CITEȘTE ȘI: Cum cerem despăgubiri pentru electrocasnicele arse după pana de curent de la Sibiu

O postare a combinatului chimic Azomureș vorbește despre eliberarea unei cantități de substanțe chimice în aer.

„Avaria din sistemul național de transport al energiei electrice a determinat oprirea mai multor instalații de pe platformă. Oprirea s-a desfășurat în condiții de siguranță. Vom reveni cu detalii.
O întrerupere neașteptată a energiei electrice din sursă externă a determinat oprirea/punerea în siguranță a instalaților de pe platforma Azomureș. Drept urmare, în zona platformei poate fi observat un nor de culoare brun/roscat, cauzat de oprirea uneia dintre instalațile de producere a acidului azotic. Menționăm ca nu există pericol pentru angajați și pentru comunitatea locală. Autoritățile cu atribuții în domeniu au fost anunțate”, a anunțat combinatul.

Sursa: Mediafax/ Digi24

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Madalin scrie

    Chiar sunt curios care e treaba cu Aleea Fratii Buzesti, asa in general, cand se ia curentul. Eu locuiesc de 2 ani aici si de fiecare data cand se ia curentul la noi, in absolut toate strazile si zonele din jur: blv Mihai Viteazu, Rahovei, Calea Cisnadiei, N. Iorga, C. Dumbavii este curent. Probabil azi, in jurul orei 15 au avut si ei probleme, pt un timp… Dar de la 17:00 pana acum la 19:00 li s-au stins luminile vreo 10 min magazinelor + ferestrelor de pe M. Viteazu. Pe Fratii Buzesti e bezna deja de 4 ore. Bine ca au bagat cablurile pe sub pamant la noi pe strada dar nu au fost in stare sa imbunatateasca reteaua. Foarte dezamagit sunt de situatie. Sper sa se poata face ceva ca sa se rezolve problema asta pe bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.