Sălile de fitness luate cu asalt de sibieni după sărbători – Toată lumea vrea să slăbească

0 302

⇓ Ascultă știrea ⇓

Uniforma ta de jogging te privește cu tristețe de pe scaun, ocolești cântarul de la baie în fiecare dimineață, iar adidașii de alergat parcă s-au înghesuit în colțul îndepărtat al dulapului? Comportamentul tipic al unei persoane care are mustrări de conștiință din cauza faptului că a chiulit de la antrenamentele de la sală.

Fervoarea atletică a tuturor sibienilor a cam dispărut în perioada sărbătorilor, însă mulți au revenit la antrenamente, sau cel puțin încearcă. Sărbătorile de iarnă s-au terminat, ceea ce înseamnă că este timpul să ne întoarcem la sală, să reluăm antrenamentele și să ne ajustăm dieta și rutina zilnică. Așa au procedat și mulți sibieni, care din primele zile ale anului s-au reapucat de sport. Majoritatea sălilor din Sibiu sunt mai aglomerate decât de obicei, antrenorii spunând că în această perioadă numărul clienților a crescut.

”De la începutul anului, numărul clienților a crescut cu aproximativ 50 la sută. Toată lumea a mai trișat de sărbători, au mâncat și au băut mai mult decât de obicei, iar acum vin la sală ca să recupereze. Le recomand tuturor celor care încă nu au făcut-o, să se apuce de sport, să-și revizuiască dieta și să aibă grijă de sănătatea lor. Cel mai important, să ceară ajutorul antrenorilor, să nu facă lucrurile de capul lor pentru că riscă să se accidenteze. Mai mult decât atât, antrenorii oferă și sfaturi de nutriție.”, spune Radu Țicău de la Hard Workout Club Sibiu.

Citește și De la „mascați” la carieră de succes în fitness – Radu Țicău este unul dintre cei mai buni antrenori din Sibiu

Totuși, pandemia de coronavirus cu care ne confruntăm de aproape un an, a influențat activitatea sălilor de fitness. Deși sunt mai multe persoane dornice să facă mișcare după sărbători, numărul clienților este mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

”Nu e ca in ceilalți ani, numărul persoanelor este mai mic față de anii trecuți. Acum, după sărbători vin mai mulți, comparativ cu perioada de înainte de Crăciun. Majoritatea aleg să se antreneze singuri, noi suntem mai mulți antrenori pe sală și îi ajutăm pe cei care au nevoie.” spune un alt antrenor de la o sală din Sibiu.

Îmbucurător este faptul că, în ciuda contextului epidemiologic în care ne aflăm, oamenii continuă să meargă la sport și să facă mișcare.

”E mai multă lume în perioada asta, de la începutul anului au fost făcute aproximativ o sută de abonamente noi”, spune Ioana de la Gym Tonic Sibiu.

Ora de Sibiu a contactat mai multe săli de fitness din Sibiu, însă reprezentanții acestora au fost reticenți în a povesti prea multe, spunând că preferă să rămână anonimi și să nu-și afișeze numele.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.